Фондация „Съвременност“

Евроцентър за малки и средни предприятия

ВходРегистрация

Неформална среща между гражданско общество, НПО и местна власт в с. Скравена

 На девети май се състоя неформална среща между гражданско общество, НПО и местна власт  под клоните на стария Дъб в двора на манастира „Св. Николай Чудотворец”, с. Скравена, община Ботевград. Вековното дърво е  един от обектите по проект «Гражданско общество и местна власт – партньори за зелен регион»Срещата е част от поредицата финални събития по приключването на проекта. Присъстваха представители на ОА на Софийска област, кметството  и граждани на с. Скравена, гости на кметството от община Долна Баня, представители на Дамски клуб ”Инер Уил” , на  екоклубовете от ПМГ „ Акад.проф.д-р Асен Златаров”,  гр. Ботевград, на бизнеса, педагози, други. Ирена Петкова, началник отдел”Управление на Програми и проекти, екология и туризъм” към ОА на Софийска област и Янка Александрова, ръководител на проекта, информираха местната общественост за идеите, планираните дейности по проекта и изпълнението им с акцент върху осъществените мерки относно Дъба: третиране, съгласно експертни препоръки, изграждане на беседка, позволявяща уроци по родолюбие и история на открито, отдих на гости, интерактивни занимания, каменни пътеки за улеснен достъп, нестандартно оформен кът за отмора и съзерцание на околните природни красоти, табели с полезна информация, пътеводител „25 обекта в Софийска област”, албум за уникалните природни забележителности на територията на  Софийска област. Екипът по проекта благодари за подкрепата и съдействието на кмета на с. Скравена, църковното настоятелство, Държавно горско стопанство, Ботевград, строителна фирма „Стрелец”, Дамски клуб ”Инер Уил”.

Ученици с рекламни шапки и тениски раздадоха на гостите  флаери за Дъба и манастира. 

                Участниците в срещата бяха гости на традиционния празник на манастира в деня на Св. Николай Летний и вкусиха от благотворителната курбан чорба. В непринуден разговор на трапезата бяха споделени полезни предложения и идеи.

 Приятно беше да виждаш одобрението и благодарността на хората.

Проектът «Гражданско общество и местна власт –  партньори за зелен регион» – регионална политика за информиране, опазване и устойчиво използване на  биологичното разнообразие на Софийска област” се изпълнява с финансовата подкрепа  по Програма за малки проекти към Глобалния екологичен Фонд, по инициатива и с участието на ОА на Софийска област, фондация Съвременност”, водеща организация, ГПЧЕ „Алеко Константинов”, представлявана от ученически Екопарламент, РИОСВ – София.

 

 

 

 

 


--
15.05.2013

Обратно в Актуално