Фондация „Съвременност“

Евроцентър за малки и средни предприятия

ВходРегистрация

Представяне на интерактивни брошури и заключителен семинар по проект A.C.E.

                           

Проведе се заключителнен семинар по проект „Активни общности за Европа”, на който бяха представени резултатите по проекта, сред които две публикации –  тефтер, илюстриран с твърденията на деца по въпроси, свързани с гражданската активност, наръчници за обучители за работа по метода „Театър на потиснатите”  и промоционални флашки.

В семинара активно участие взеха ученици и учители от ОУ „Любен Кравелов” с.Трудовец. Обучители бяха двама от младежите, които преминаха обучение за работа по метода "Театър на потиснатите" в  Лондон в рамките на проекта.

В края на срещата групи от училището представиха разработени от тях пиеси по метода, представяйки своята гледна точка по някои социални проблеми.

Проектът „Активни общности за Европа” стартира през месец март миналата година. В рамките на проекта беше проведено обучение за обучители за работа по метода "Театър на потиснатите" в Лондон, с участието на петима младежи от България. През следващите месеци петимата участници имаха за задача да изготвят собствени пиеси, по свои сценарий и режисура. Пиесите бяха заснети от професионален екип и качени в интернет. Изготвените постановки от всички седем страни партньори по проекта, се състезаваха чрез онлайн гласуване. Участниците от двете представления, събрали най-много гласове, спечелиха учебно посещение в Брюксел.

Домакин на семинара беше комплекс „Кредо” в Трудовец.

Репортаж от събитието можете да видите тук.


--
05.03.2015

Обратно в Актуално