Фондация „Съвременност“

Евроцентър за малки и средни предприятия

ВходРегистрация

Ученици от ГПЧЕ „Алеко Константинов“ ще участват във фестивал във Франция

Ученици от групата на "Екопарламента" към Гимназията с преподаване на чужди езици в Правец ще вземат участие във "Фестивал на европейските социални центрове" – проект на Фондация "Съвременност" по програма "Младостта в действие" на ЕК. Във фестивалната програма ще се включат младежи от Франция, Италия, Испания и България. 

 
Днес в Езиковата гимназия учениците запознаха присъстващите с тяхната работа по програмата. На представянето беше и председателят на "Фондация съвременност" – г-жа Янка Янчева.
 
Соня Василева, ръководител на участниците в "Екопарламента", сподели, че презентациите, които ще бъдат представени на Фестивала, са на теми, свързани със здраве, жизненост и дълголетие от природата.
 
Учениците от Правец – Анжелика, Петя, Миглена и Христо ще представят страната ни с богатата българка софра – дар от природата. Младежите запознаха присъстващите с билките в България и оздравителното им въздействие върху човешкия организъм. Те изнесоха презентация за силата на българския пчелен мед – "Лъжичка мед на ден и силата е в мен". По време на презентацията присъстващите опитаха от здравословните хлебчета и медени курабийки, приготвени от учениците. 
 
Групата от Правец има идеята да покаже ревю на изработени от отпадъчни материали тоалети, елементи от тоалета и аксесоари. 
Фестивалът ще се проведе от 20- ти до 26- ти октомври във Франция.
 
 
 
 
 
 
 

--
12.11.2014

Обратно в Актуално