Фондация „Съвременност“

Евроцентър за малки и средни предприятия

ВходРегистрация

Хепънинг “ Партньори за зелен регион”

 На 17.05.2013 год. в гр. Правец се състоя хепънинг „Партньори за зелен регион”, организиран от Областна администрация на Софийска област и фондация „Съвременност”. Той бе част от изпълнението на проект “Гражданско общество и местна власт –  партньори за зелен регион” – регионална политика за информиране и опазване на околната среда, както и устойчиво използване на  биологичното разнообразие на Софийска област.

На празника присъстваха г-н Красимир Живков – Областен управител на Софийска област, г-н Христо Андреев – началник на Регионален инспекторат по образованието, г-н Румен Гунински – кмет на община Правец, представители на Областна дирекция на МВР – София, ученици и преподаватели от община Правец и околните общини Ботевград и Етрополе. Гости на събитието бяха г-жа Велеслава Цакова – национален координатор на ПМП към ГЕФ, г-жа Милена Игнатова – програмен сътрудник на ПМП към ГЕФ, ученици и преподаватели от училища в общините – Самоков, Костенец и Сливница.

Водещ на празника беше Ники Априлов и заедно със своя екип от клоуни и танцьори забавляваха публиката. Децата от ЦДГ „Индира Ганди”- гр. Правец дефилираха облечени в костюми от отпадъчни материали. Награди получиха учениците участвали в конкурс за есе „Моят принос/идеи за зелен регион”, както и взелите участие в конкурс за рисунка „Здравословен живот и природа”. Всички деца представили рисунки за конкурса получиха пътеводител – „25 обекта в Софийска област” Отличени с грамоти от Областния управител на Софийска област и фондация „Съвременност” бяха всички училища партнирали за изпълнението на проекта. 


--
22.05.2013

Обратно в Актуално